Társadalmi szerepvállalás

Az egészséges embernek rengeteg vágya van, a beteg embernek csak egy…

A hozzáadott értékek fogalmát a kereskedelmi eredményeken kívül erősítheti, emelheti egy értékes társadalmi szerepvállalás is!

Ebben a folyamatosan változó, stresszes környezetben szeretnénk szerepet vállalni, szemléletet változtatni, valamint felhívni a figyelmet arra, hogy szükséges egymásra kicsit jobban vigyázni, több figyelmet fordítani.

A hirtelen szívhalálnak nincs előjele, hirtelen következik be, tekintet nélkül nemre vagy életkorra! Az életben maradásról nincs statisztika, azonban a halálozásról van. Magyarországon évente több mint 24.000 embert vesztünk el hirtelen szívhalálban, azaz félóránként egy embert. A szívmegállás utáni mintegy 4-5 percen belül az érintettek 70%-a megmenthető lenne, amennyiben a környezetükben található lenne egy Automata Életmentő Defibrillátor és egy olyan ember, aki tudná, mit kell tenni, amíg a mentő megérkezik. Amennyiben az eszméletlen állapot tovább tart mint 4-5 perc, akkor ez sajnos visszafordíthatatlan agy- és szívkárosodáshoz vezet.

Célunk, hogy a következő években a PANNON Csoport Kft. minden építőanyag telephelyén legyen egy Automata Életmentő Defibrillátor (AÉD), valamint legyenek annak használatára, az újraélesztés folyamatára képesített munkatársak.

Büszkék vagyunk arra, hogy kezdeményezésünk óta Partnereink támogatásával már 26 db Automata Életmentő Defibrillátort tutunk elhelyezni az ország területén, evvel is lehetőséget teremtve a térségben élők életének magasabb szintű védelmére. A városok: Bag, Budapest, Debrecen, Dunaföldvár, Dunaújváros, Encs, Győr, Ibrány, Kistarcsa, Komló, Miskolc, Orosháza, Pécel, Ráckeve, Salgótarján, Sárospatak, Szeged, Székesfehérvár, Szombathely, Tamási, Törökbálint.

A PANNON Centrum Kft. évente 2 db AÉD készüléket és szervezett oktatást biztosít és sorsol ki a Tulajdonostársai között. Csodálatos siker lehetne, ha közösen Tulajdonostársainkkal, Beszállító Gyártóinkkal valóra tudnánk váltani ezt a célkitűzést is!

Előre is köszönjük a támogatást, a kezdeményezésünkhöz történő csatlakozást!